top of page

Winter War kisaraportti (osa 2)

Sitten jatkoa edelliseen postaukseen eli lauantain lajit Winter War 2017.


Laji 4


6 kierrosta:

3 rengas muscle uppia

4 korotettua käsilläseisontapunnerrusta

5 maastavetoa 90kg

Aikaraja 10 minuuttia


Tätä lajia olin odottanut jo etukäteen, koska voimistelu on kivaa! Aamulla olo oli suhteellisen palautunut perjantaista, etureidet olivat vain hieman jumissa. Päivän ensimmäisen lajin alkaessa kellon laskettua 3-2-1 juoksin renkaille ja tein muscle upit putkeen. Siitä suoraan käsilläseisontapunnerruksiin, jotka hermostuttivat hieman, sillä en ollut kokeillut punnerruksia niin kapeaa seinää vasten (punnerrukset suoritettiin kapealla seinällä jalat kutakuinkin yhdessä). Ne kuitenkin sujuivat ihan mukavasti ja onnistuin aina ponnistamaan suoraan seinälle. Tiesin maastavedon olevan raskas, mutta viisi toistoa oli kohtuullinen määrä kerrallaan.


Taktiikkanani oli tehdä kaikki toistot peräkkäin ilman taukoja, mutta tuota pikaa huomasin, etten jaksanut enää puskea muscle uppeja kolmea kerrallaan. HSPU:t hyydyttivät sen verran ojentajia, että muscle upin dippi rupesi kärsimään ja teinkin puolen välin jälkeen 2+1 ja viimeisellä kierroksella ykkösiä.


Oma maaliintuloaikani oli 7:48 minuuttia ja sijoitus 3.



Laji 5 + 6


7 köysikiipeilyä

28 valakyykkyä 40kg

Aikaraja 5 minuuttia


2 minuutin tauko


1 toiston maksimi rinnalleveto ja työntö

Aikaraja 4 minuuttia


Lajit kuulostivat kivoilta, sillä pidän painonnostosta ja työntö on mennyt eteenpäin viime aikoina. Valakyykky oli ainoa liike, joka hieman huoletti lajissa, ja epäilykseni sitä kohtaan osuivat oikeaan. Köysikiipeilyt sujuivat vaihtelevasti, sillä kolmen kiipeilyn aikana jäin kirjaimellisesti pari senttiä yläpalkista, johon tuli koskettaa, ja tämän vuoksi joudun kiipeämään vielä kerran ylemmäs. Suoriuduin kuitenkin nopeasti köysistä ja juoksin tangon luokse. Tanko pään yläpuolelle ja valakyykkyjen tekoon. Suunnitelmanani oli tehdä valakyykyt kahdessa erässä, mutta heti tangon nostettuani tajusin, että kyykkyjä olisi pakko pätkiä enemmän. Hartiat olivat väsyneet päivän ensimmäisestä lajista ja kädet köysistä, joten tanko tuntui hyvin huteralta pään yläpuolella. Päädyinkin tiputtelemaan tankoa useampaan otteeseen, joten laji ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan.


Oma maaliintuloaika 4:23 ja sijoitus 14.


Heti kun viidennen lajin 5 minuutin aikaraja tuli täyteen alkoi 2 minuutin tauko, jonka aikana vaihdoin ripeästi painonnostokengät jalkaan ja menin valmiiksi nostolavan eteen. Forkut olivat totaalisen tulessa valakyykkyjen ja köysien jäljiltä ja punnitsin siinä odotellessa jaksaisinko pitää raskaasta tangosta kiinni rinnallevedossa. Kahden minuutin kuluttua alkoi 4 minuuttia ykkösmaksimin etsimistä varten rinnalleveto & työnnössä. 80kg tankoon ja onnistunut nosto. Toimintasuunnitelmanani oli laittaa seuraavaan nostoon 85 tai 87,5kg riippuen ensimmäisen noston varmuudesta. Nosto oli tuntunut kuitenkin hieman huteralta, joten pelasin varmanpäälle ja laitoin 85kg. Toinen nosto onnistui paremmin kuin 80kg, joten lisäsin nopeasti pienet painot päihin ja lähdin yrittämään 87,5kg pitämättä tuskin taukoa, sillä kellossa oli enää 40 sekuntia aikaa. Rinnalleveto epäonnistui, mutta olin silti tyytyväinen 85 kilon tulokseeni.


Sijoitus lajissa 6 oli 5.





Laji 7


15 tempausta 45kg

60m työntö SkillMill-juoksulaitteella

25 boxin yli hyppyä

50 tuplanaruhyppyä

25 boxin yli hyppyä

50 tuplanaruhyppyä

400m juoksua SkillMill-juoksulaitteella

50 seinäpallonheittoa 6kg


Aikaraja: 17 minuuttia


Paperilla laji kuulosti ahdistavalta. Tietämättömyys siitä, miltä SkillMill-laite tuntuu, oli pelottavaa, sillä monet sitä kokeilleet sanoivat sen olevan todella raskas ja haastava. Kuulemma tuntuu pahemmalta kuin kelkan työntö ja kelkan työntö ei ole todellakaan mitään herkkua. Tempaus, boxit ja narut sujuvat, joten niistä en stressannut, mutta tiesin, että viimeiset 50 seinäpallonheittoa tulevat olemaan taistelua. Tämä oli ehkä kaikista kisan lajeista se, joka tuntui kuuluvan eniten mukavuusalueeni ulkopuolelle. Mutta eihän sitä koskaan tiedä ennen kuin kokeilee, sepä CrossFitissa juuri kiehtookin!


Juoksuun lähdin suhteellisen kovalla vauhdilla ja heti iski pieni pelko siitä, alkaisiko tahti hiipumaan pian. Laiteella juokseminen on melko haastavaa, sillä jos juoksee liian edessä, meinaa kaatua, mutta kuitenkin melko edessä saa paremman vauhdin mattoon. Juoksin siis edessä, juuri ja juuri tasapainoalueella. Screeniltä näimme kaikkien juoksumatkan ja huomasin juoksevani ihan hyvää vauhtia. Sain suoritettua juoksun ensimmäisten joukossa ja kipitin tangolle. Tempaukset tuntuivat teknisesti hyvältä ja kaikki 15 tempausta tuli yllättävän kevyesti. Tämän jälkeen takaisin matolle, johon tuomari oli säätänyt vastuksen raskaimmalle. Matolla oli jo muutama tyttö ennen minua hyvässä vauhdissa. Aiemmissa erissä olin nähnyt monenlaista tekniikkaa: työntö suorilla käsillä kaukana etuosasta, työntö koukkukäsillä ja työntö ylävartalo kiinni maton keulassa. Valitsin viimeisen tekniikan, nojauduin yläkropallani kiinni maton etuosaan ja rupesin työntämään. Työntö oli todella raskas, mutta siedettävä. Tuntui, että etuosassa pääsin painamaan jaloilla alaspäin, minkä vuoksi takareiteni eivät päässeet hapottumaan vaan liike tuntui oikeastaan tapuolisesti kaikissa jalkojen lihaksissa. Sain työnnön valmiiksi ennen muita ja lähdin tarpomaan boxin luokse. Jalat tuntuivat pökkelöiltä, mutta onneksi boxi oli sen verran matala, että hypyt olivat melko vaivattomia.


Hyppyjen jälkeen 50 tuplanarua putkeen, takaisin boxille ja toiset tuplanarut putkeen. Naruissa ajattelin hengähtäväni 30 toiston kohdalla, mutta koska ne kulkivat hyvin ja halusin pitää johtoni, pakotin itseni hyppimään kaikki putkeen. Toinen 400 metrin juoksu oli edessä ja otin tasaisen vauhdin, jota sain ylläpidettyä koko matkan. Seinäpallonheitot oli viimeisenä vuorossa. Taktiikkanani oli tehdä heitot kahdessa erässä, mutta olin siinä vaiheessa jo niin loppu, että epäonnistuneita heittoja tuli suunnilleen 10 toiston välein. Kolmenkymmenen heiton kohdalla alkoi pikkupaniikki iskeä kun lähes kaikki tytöt olivat jo heittämässä palloa, eikä minulla ollut tietoa montako toistoa olin edellä. Jatkoin heittojen feilaamista lähes loppuun saakka, mutta viimeiset kymmenen toistoa sain sentään tehtyä putkeen.


Lajista oman erän voitto ajalla 14:29 ja kokonaisuudessaan lajista 2. sija.




Laji 8


pallon kanto

9 D-pallo olan yli 45kg

27 varpaat tankoon -liikettä

pallon kanto

7 D-pallo olan yli 45kg

21 varpaat tankoon -liikettä

pallon kanto

5 D-pallo olan yli 45kg

15 varpaat tankoon -liikettä


Aikaraja 8 minuuttia


Tässä vaiheessa päivää olin siinä mielentilassa, että loppuun asti oli vedettävä täysillä, kun niin pitkälle oli päässyt ja sen hetkinen sijoitus oli 2. Viimeinen laji herätti ristiriitaisia tuntemuksia, sillä varpaat tankoon -liikkeessä olen hyvä, mutta ei tietoakaan kuinka painopallon saaminen olan yli menisi. Se oli kuitenkin varma, että ratkaisu tapahtuu varpaat tankoon -liikkeessä (toes to bar: t2b) ennemmin kuin pallon kanssa. Turun salilla olen kokeillut pariin otteeseen 50kg palloa ja se on tuntunut raskaalta! Pallo on hieman löysä, minkä vuoksi siitä voi olla haasteellista saada hyvää otetta.


Taktiikkanani oli tehdä ensimmäiset varpaat tankoon -liikkeen toistot kahdessa erässä, toiset kahdessa erässä ja viimeisen kierroksen toistot fiiliksen mukaan. Painopallo liikkui yllättävän mukavasti yhtenäisenä liikkeenä olan yli, mutta ei se kevyttä ollut. Ensimmäisen kierroksen t2b menivät kahdessa erässä, mutta tiesin jo siinä vaiheessa, että seuraavalla kierroksella täytyy pätkiä enemmän. Takaisin pallolle, pallon siirto, olan yli seitsemän kertaa ja tangolle. Otetta oli todella hankalaa saada pidettyä tangossa ja jouduin pätkimään toistot varmaan neljään erään. Viimeinen pallon kanto, viimeiset 5 toistoa olan yli ja tangolle. Forkut tulessa koitin saada jotain tolkkua toes to bariin ja viimeiset 7 toistoa tein ykkösinä. Säntäsin maaliin toisena omasta erästä.


Aika viimeisessä lajissa 6:23 ja 3 sija.


Maaliin tultua olin todella helpottunut ja onnellinen. Kahden päivän rankka puurtaminen ohi ja 2. sija Winter War 2017 kilpailuissa! Oli aivan mahtavaa kilpailla kovien mimmien kanssa yleisöntäyteisellä Tampere Areenalla. Kilpailujärjestelyt olivat todella onnistuneet, lajit monipuolisia ja tunnelma katossa, kiitos siitä kisan järjestäjille ja kaikille mukana olleille. Kiitos kotiporukoille, saliperheelle, treenikavereille ja ystäville tuesta ja tsemppaamisesta! Varustuksesta ja vaatteista kiitos kuuluu Tafferille ja Wear Nepralle. Hyvä ohjelmointi on tuonut kehitystä, kiitos The System By Mikko Salo.





bottom of page