top of page

Koulu loppusuoralla, mitä seuraavaksi?


Koulu on aivan loppusuoralla ja vihdoin voi oikeasti hengähtää. Koulun puolesta tänä vuonna ei sinänsä ollut suurempaa stressiä, mutta jollain tavalla kuitenkin takaraivossa kolkutteli, että jos ei ole ollut erityisempää ohjelmaa päivän aikataulussa, olisi pitänyt olla tekemässä kouluhommia tai opinnäytetyötä. En oikein pystynyt rentoutumaan ennen kuin sain opparin pois alta, sillä koin tahtomattani syyllisyyden tunnetta, jos "löysäilin" esimerkiksi katsellen sarjaa. Mutta nyt, vihdoin kolmen vuoden uurastuksen jälkeen voin hyvällä omalla tunnolla istua sohvalla tekemättä yhtään mitään ja vaikka syödä jätskiä!

Se odotettu kysymys on kuultu jo monta kertaa: mitä sitten? Mitä tulevaisuuden suunnitelmia nyt kun koulu on ohi?

Arki jatkuu oikeastaan samoissa kuvioissa kuin koulunkin ohella. Olen työskennellyt vuoden GoGo Express Launeella vastaanotossa, kuntosaliohjaajana ja Personal Trainerina ja pidän työstäni todella! Mukavia asiakkaita, huiput työkaverit sekä hyvät tilat toteuttaa ohjauksia ja treenata. Olen oikeastaan alkanut treenailemaan välillä vähän enemmänkin GoGo:lla, ihan vain normaalilla kuntosalilla, josta löytyy kaikki hyvät laitteet ja puitteet muun muassa tehdä CrossFitin oheella apuliikkeitä. Jatkan siis kuntosalilla työskentelyä ja tulen työskentelemään siellä tästä eteenpäin entistä enemmän.

Treenaan työn lomassa entiseen tapaan tavoitteellisesti ja mahdollisuuksien mukaan. Olen onnistunut toteuttamaan kahta treeniä päivässä tämän vuoden puolella hyvin ja pyrin siihen tästäkin eteenpäin. Toki työ määrittää ja rajoittaa jossain määrin harjoittelua, mutta en aio ottaa siitä sen suurempaa stressiä. Tavoitteena on kuitenkin panostaa treenin laatuun ja palautumiseen, joten mielummin teen yhden intensiivisen ja laadukkaan harjoituksen, kuin kiireessä ja stressissä kaksi hätäistä ja todennäköisesti heikompilaatuisempaa treeniä. Jos jotain olen oppinut vuoden aikana, on se, että palautumiseen kannattaa panostaa. Opinnäytetyöni ohella olen saanut seurata vierestä ihmisten harjoittelua ja palautumista ja olen tullut entistä tietoisemmaksi kaikista palautumiseen vaikuttavista tekijöistä ja oppinut tunnistamaan omaa vireystilaani ja jaksamistani. Ennen ehkä ajattelin, että mitä enemmän treenaan, sitä parempi. Nyt kuitenkin laatu korvaa määrän! Tällä tavoin uskon jaksavani niin töissä kuin harjoituksissa paremmin ja aikaa jää muullekkin elämälle.

Pian on pitkään toivottu irtiotto arjesta, sillä lähdetään luokan kanssa Kyprokselle. Suunnitelmissa on nauttia lämmöstä, rentoutua ja levätä, jotta jaksaa painella kevään ja kesän töissä ja treenien parissa!

Urheilun puolesta kesällä on tulossa Karjalan Kovin -kilpailu, jonne on tarkoitus lähteä entistä kovempikuntoisena!

Pysykää kuulolla, sillä pian on tulossa postausta mun opinnäyteyön tutkimuksesta! :)

bottom of page