top of page

Karjalan Kovin 2017 (lauantain kisaraportti)

3. Märkä

Uinti (arviolta 150m?)

21 thrusteria

Uinti

15 thrusteria

Uinti

9 thrusteria

Laji kuulosti erittäin mielenkiintoiselta, sillä pidän uinnista eikä thrusteritkaan ole huonompi liike. Uintimatka kuitenkin hieman hämmästytti, sillä se vaikutti todella pitkältä. Lajin käynnistyessä ilmeni, että matka oli kuin olikin pitkä, sillä vain osa naisista sai hädin tuskin selvitettyä toisen uintiosuuden. Laadin sellaisen taktiikan lajiin, että suorittaisin uinnit kovaa, ensimmäiset thrusterit putkeen ja toisen kierroksen thrustereita niin monta kun ehtisin tekemään. Suunnitelma piti hyvin toisen kierroksen thrustereihin saakka, kunnes homma niin sanotusti levisi käsiin. Toiseen uintiin lähtiessäni koitin saada uimalasit päähä, mutta tuloksettoman sähläyksen myötä päätin jättää lasit kaulalle ja uida ilman niitä. Tämä oli erittäin huono idea, sillä en voinut pitää päätä vedessä, joten heiluttelin sitä puolelta toiselle vetojen mukaan. Rantaan noustessani pää oli aivan sekaisin. Tuntui, kuin olisin pyörinyt juuri kymmenen kierrosta tukkihumalaa koittaessani suunnistaa tangolleni. Tasapaino- ja koordinaatiokyky oli aivan hukassa, kun koitin tarttua tankoon ja kaaduinkin heti ensimmäisenä eteen tangon kanssa. Parin toiston jälkeen pyllähdin maahan ja sain aivan väkisin tehtyä vielä pari toistoa. Aikaa taisin hukata näissä thrustereissa tolkuttomasti, mutta olin kuitenkin tyytyväinen suoritukseeni, jonka tein siinä olotilassa!

Sijoitus: 7

4. Hitokseen nätti

Mahdollisimman monta kierrosta 12 minuutin aikana:

3 rengas muscle uppia

6 pistoolikyykkyä

12 etuheilautusta kahvakuulalla

Olo oli erittäin pöllähtänyt uintilajin jäljiltä, joten ehdin miettiä jo hetken, että palautuuko tästä koko päivänä. Koitinkin lepäillä ja rentoutua viimeiseen asti, kunnes oli pakko alkaa lämmittelemään seuraavaan lajiin ja onneksi olokin parani pikkuhiljaa. Tämä laji oli yksi niistä, joita olin odottanut eniten. Voimistelu ja kehonpainoliikkeet ovat vahvuuksiani, joten asetin tavoitteet korkealle. Aloitin lajin kolmella muscle upilla ilman taukoja ja suunnitelmanani oli jatkaa tällä tyylillä niin pitkään kuin mahdollista. En kuitenkaan halunnut yhtään no-reppiä, joten pelasin varman päälle ja katkoin muscle upit hyvissä ajoin. Pistoolikyykky oli lepoliikkeeni lajissa, sillä se oli kevyt ja sen aikana oli mahdollista hengitellä. Raskaimmalta tuntui kahvakuulaheilautus, mikä johtui maastavetojen jälkeen jättämästä kipeästä selästä. Laji eteni kuitenkin kaikin puolin suunnitelmien mukaan tasaisella vauhdilla ja sijoitus oli mieleinen.

Sijoitus: 5

5. Ehkä thrusteri

Lajissa suoritettiin levytankokompleksi (2 rinnallevetoa ja 2 työntöä) minuutin välein. Painot nousivat 10 portaan verran (naisten painot: 55, 60, 65, 70, 75, 80, 82,5; 85, 87,5; 90).

Laji kuului myöskin suosikkeihini, sillä painonnosto on aivan lempijuttujani CrossFitissa. Otin muutamia lämmittelynostoja alle ja pohdin samalla taktiikkaa lajiin. Raakarinnallevetoni on suunnilleen yhtä vahva kuin kyykkyyn, minkä vuoksi suunnittelin ottavani rivet raakana niin pitkään kuin tuntuisi hyvältä ja varmalta. Tiesin, että kompleksi ei tulisi jäämään työnnöstä kiinni: jos saisin tangon rinnalle, pystyisin työntämään sen ylös. Lämmittelyssä selkä ei tuntunut kovinkaan hyvältä, mutta tiesin sen unohtuvan heti lavalle noustessani. Ensimmäisen painon luo astellessani tunsin, kuinka adrenaliini alkoi virtaamaan ja jännitys kohosi. Ensimäiset painot tulivat kevyesti ylös ja raakarinnalleveto tuntui oikein yllättävän hyvältä. Lähestyin minimitavoitepainoani, joka oli 80kg. Otin painon kahdesti rinnalle ja toisen rinnallevedon jälkeen tiputin tangon maahan. Totuus iski päin kasvoja samalla sekunnilla kun irrotin tangon hartioilta: joutuisin nostamaan painon vielä kolmennen kerran rinnalle ennen työntöjä. En voinut käsittää, kuinka olin tehnyt niin tyhmän virheen. Latasin kaikki voimani, vedin rinnalle ja työnsin kaksi työntöä onnistuneesti. Lähes saman tien kello piippasi vaihdon merkiksi ja menin seuraavalle tangolle. Koitin kasata päätäni seuraavaan nostoon, vaikka tiesin tuhlanneeni edellisessä painossa aivan turhaan voimiani ylimääräisen rinnallevedon vuoksi. Yritin ottaa painon kyykkyyn kiinni, mutta vartalo petti heti alta. Toisen samanlaisen yrityksen jälkeen tiesin pelin olevan pelattu, sillä kaikki paukut oli käytetty edelliseen painoon. Odotin seuraavaa kellon piippausta ja astelin takaisin lämmittelyalueelle. Pettymys oli suuri, sillä tiesin, että olisi pitänyt pystyä parempaan. Sallin itselleni 5 minuutin itsesäälihetken, jonka jälkeen jätin lajin taakseni ja aloin keskittymään seuraavan päivän lajeihin.

Sijoitus: 15

Sunnuntain raportti tulee pikapuoliin!

Kuvat: Eino Ansio / Karjalan Kovin

bottom of page