top of page

Winter War kisaraportti (osa 1)

Winter War 2017 on takana ja jäi kyllä aivan huikea fiilis kisoista! Karsintasijoitukseni oli 17, joten tavoitteena tässä kilpailussa oli päästä top 10 joukkoon. Osa lajeista julkaistiin jo etukäteen, mikä aiheutti puolestaan ahdistusta ja puolestaan helpotusta. 13 minuutin Air Bike huolestutti eniten, sillä kokeilin lajia jo etukäteen, mielestäni hieman heikohkolla menestyksellä. Tiesin kuitenkin, että uinti on minulle hyvä laji, mistä olin innoissani. Kisaan lähdin luottavaisin mielin haastamaan itseäni ja ottamaan mittaa suomen kovimpien naisten kanssa.




Laji 1


13 min amrap:

Maksimi kalorit Xebex Air Bike -pyörällä


Kokeilin alkuviikosta salilla lajia, sillä halusin tietää, miltä laji tuntuisi ja mikä olisi kalorimäärä, jonka pystyisin suurin piirtein polkemaan kilpailussa. Oli varmaan elämäni kamalin kokemus.. lähdin polkemaan 330-350 wattia, mutta puolen välin kohdalla hapot iskivät niin pahasti reisiin, että vauhti oli pakko laskea ensin 300 wattiin ja loput 6 minuuttia poljinkin sitten taistella 260 wattin vauhdilla. Puolessa välissä olin vähällä lopettaa kaksi kertaa, mutta treenikaverit painostivat kuitenkin jatkamaan loppuun saakka. 13 minuutin tullessa täyteen rojahdin maahan enkä happojen ja keuhkojen takia pystynyt nousemaan muutamaan minuuttiin.


Tämä kokeilu oli pienenä kauhukuvana mielessä, kun oli ensimmäisen lajin vuoro Tampere Areenalla. Olin päättänyt, että pidän vauhdin tasaisena 300 watissa enkä hellittäisi tahtia missään vaiheessa. Polkeminen alkoi tuntumaan lähes saman tien epämiellyttävältä ja joka polkaisulla tuli puskea yhä kovemmin, jotta vauhti ei laskisi. Yritin keskittyä etenemiseen minuutti kerrallaan ja sulkea kaiken muun pois mielestä. Laji vaati todellista tahdon voimaa, eikä itsensä epäilyyn ollut varaa. Sain pidettyä watit 300 koko 13 minuuttia ja poljin yhteensä 167 cal. Jos haluatte kokea jotain kauheampaa kuin cooperin testi, niin polkekaa tota pyörää kovaa 13 minuuttia :D


Sijoitukseni lajissa oli 13.




Laji 2


13 minuutin amrap:

5 rinta-tankoon leukaa

10 punnerrusta käsien irrotuksella

15 ilmakyykkyä


Laji julkistettiin perjantaina kilpailija-palaverissa ja olin melko innoissani, sillä tiesin kehonpainoliikkeiden olevan minulle vahvuuksia. En kuitenkaan osannut arvioida, kuinka pyöräily vaikuttaisi seuraavaan lajiin, sillä näiden kahden lajin välillä oli ainoastaan 2 minuuttia taukoa.


Pyöräilyn päätyttyä hapot iskivät jalkoihin todella pahasti, mutta tiesin niiden helpottavan pikkuhiljaa, sillä ilmakyykkyjä ei ollut kovin montaa ja välissä oli kaksi liikettä muille lihasryhmille, jolloin jalat pääsisivät palautumaan. Pari ensimmäistä kierrosta tuntui melko pahalta, mutta happojen vähentyessä tahti alkoi löytymään. Punnerrukset rupesivat hyytymään kuitenkin ennen pitkää, mikä olikin odotettavissa. Lähdin vähän liian innokkaasti punnertamaan suhteellisen pitkiä sarjoja alussa, mutta lopussa mentiin kolme punnerrusta kerralaan. Jaksoin kuitenkin pitää hyvän vauhdin yllä koko 13 minuuttia ja pystyin kiristämään vauhtia vielä viimeiset pari minuuttia.


Yhteensä sain 372 toistoa ja sijoituin lajissa 4.





Laji 3


13 minuutin amrap:

Uinti


2 lajin päätyttyä oman erän urheilijat kuskattiin uimahallille, jossa suoritettiin 13 minuutin uinti. Olotila oli 1 ja 2 lajien jäljiltä erittäin voimaton ja tokkurainen. Ensimmäiset ajatukset uinnista olivat, että: "kuha jaksaa ees pysyä pinnalla sen 13 minuuttia, niin oon tyytyväinen". Olotila ehti kuitenkin palautumaan melko normaaliksi ennen uinnin alottamista, joten tein päätöksen uida koko matkan vaparia. Uiminen lähti liikkeelle hieman takkuisesti, mutta pian löytyi hyvä rytmi ja hengitystahti. Uinti tuntui koko ajan paremmalta ja kiristin pikkuhiljaa tahtia. Viimeiset kolme minuuttia painelin sitten täysillä. Uinnin jälkeen oli hyvä olo ja tuntui, että varastoon oli jäänyt vielä vähän paukkuja.


Sain uitua 665 metriä ja sijoituin 5. sijalle.



Kokonais-sijoitukseni ensimmäisen päivän jälkeen oli 4, joten olin erittäin tyytyväinen suoriutumiseeni. Seuraavasta päivästä oli tiedossa vain ensimmäinen laji, jota odotin innolla, sillä mukavia liikkeitä oli luvassa: ring muscle uppia, käsilläseisontapunnerruksia ja maastavetoa.


Tämä kisaraportti tulee kahdessa osassa, joten seuraavassa julkaisuissa lauantain lajit ja finaali.







bottom of page