top of page

Butchers Classics -kisaraportti (osa 2)

Laji 6

400m uinti

Uintilajia oltiin osattu odottaakin. Sunnuntai-aamun sää oli kolea ja sateinen, joten uinti ei juurikaan houkutellut. Lisäksi yläkroppa ja erityisesti rintalihakset olivat vetäneet järkyttävään jumiin edellispäivän lajeista, minkä vuoksi hyvä lämmittely tulisi enemmän kuin tarpeeseen. Uintimatkan sai jakaa parin kanssa miten halusi, mutta ainoana ehtona oli, että molempien oli uitava vähintään 100m. Päädyimme siihen, että minä aloittaisin 200 metrillä, Laura uisi 100m ja minä lopettaisin uinnin 100 metrillä.

Lajin alkaessa hyppäsin pää edellä veteen ja lähdin uimaan raivokasta vapaauintia viereisellä radalla olevan kilpakumppanin tahdissa. Jo 50 metrin jälkeen käännöspaikalla altaan toisessa päädyssä hartoita rupesi hapottamaan ja vauhti hidastui vähän, mutta pystyin kuitenkin ylläpitämään reipasta tahtia 200 metrin loppuun saakka. Jälkeenpäin mietittynä ehkä fiksuin taktiikka ei ollut lähteä kilpakumppanin peesiin, sillä myöhemmin selvisi, että kyseinen henkilö oli uimari. Vaihdon aikana hengittelin syvään ja koitin kasailla itseäni viimeiseen uintimatkaan. Viimeiseen 100 metrin uintiin annoin kaiken, mitä oli jäljellä ja hartiat tiltissä sekä lasit huurussa sain suunnistettua maaliin.

Sijoitus: 2

Laji 7

8 + 8 raakatempausta (30 kg)

8 + 8 boxin yli hyppyä

8 + 8 kaksi kahvakuulaa maasta suorille käsille

8 + 8 maastavetoa (50 kg)

8 + 8 wall ballia

Sairaan nopee sprintti-laji, jossa vauhti ja huolellisuus olisi valttia! Liikkeet tulisi tehdä järjettömän nopeasti, mutta yksikin hylätty toisto voisi tietää useamman sijan pudotusta tuloksissa, minkä vuoksi varaa virheisiin ei ollut. Laura aloitti lajin tempauksilla, jonka jälkeen läpystä vaihto ja minä rupesin kiskomaan tempauksia. Molemmat teimme maksimaalisella nopeudella toistoja, mutta heti alussa jäimme hieman jälkeen muista pareista. Lajin aikana päässä ei liikkunut mitään muuta, kuin se, että jokainen asia tuli tehdä täysillä. Jopa vaihdoissa parin luokse oli sprintattava täysillä, ettei tuhlaisi yhtään ylimääräistä aikaa hitaisiin vaihtoihin. Maksimaalisesta ja puhtaasta suoritusestamme huolimatta eroa oli mahdotonta kuroa kiinni ja olimmekin oman erämme viimeisiä.

Sijoitus: 5

Laji 8 (Finaali)

4 kierrosta 2 min työtä / 1 min lepoa:

6 synkronoitua käsilläseisontapunnerrusta ilman kippiä

8 cal soutua

Maksimimäärä synkronoituja valakyykkyjä (40kg)

Neljäs kierros pidennetty 3 minuuttiin.

Laji jatkuu, kunnes pari saa suoritettua 75 valakyykkyä, tai kierrokset tulevat täyteen.

Finaalilaji kuulosti todella mielenkiintoiselta ja haastavalta. Laji oli tuttu Gameseista, mutta hieman muokattuna versiona näissä kisoissa. Aloitimme käsilläseisontapunnerruksista, joissa toistojen saamiseksi molempien tuli olla hallitusti suorilla käsillä punnerruksen ylä-asennossa yhtäaikaa. Kuuden synkronoidun toiston jälkeen siirryimme omille soutulaitteillemme ja soudimme molemmat 8 kaloria. Tämän jälkeen synkronoituja valakyykkyjä tuli tehdä niin monta kuin ehti kahden minuutin aikarajan sisällä. Ensimmäisellä kierroksella aikaa jäi päälle minuutti valakyykkyihin ja teimme lähes 20 toistoa kahdessa erässä. Toinen kierros sujui hyvin valakyykkyihin asti, joissa yhdenaikaiset toistot kävivät entistä haastavimmaksi. Valakyykyt jatkoivat takkuilua seuraavalla kierroksella ja viimeisen kierroksen toistot olivat jo pelkkää taistelua. Onnistuimme tekemään toistoja enää maksimissaan 5 kerrallaan, jonka jälkeen joko tiputimme tangon tai saimme hylätyn toiston. Valakyykkyjen takkuilusta huolimatta saimme lopulta tehtyä kaikki toistot ja pääsimme maaliin kirjaimellisesti kaksi sekuntia ennen aikarajaa. Suoritukseen ei voinut olla tyytyväinen, sillä lajissa tuli tehtyä niin paljon huolimattomia ja hylättyjä toistoja. Lisäksi harmittamaan jäi, että juuri viimeisen lajin oli päätyttävä näin. Kaikista muista lajeista oli jäänyt hyvä ja onnistunut fiilis, mutta viimeinen laji kuitenkin päättyi pieneen pettymykseen.

Sijoitus: 5

Lopullinen sijoituksemme kilpailuissa oli neljäs. Kokonaistulokseen olimme todella tyytyväisiä, sillä etukäteen emme olleet ajatelleet menestyvämme näin hyvin!

Reebok Nordics:ille suuri kiitos tästä mahdollisuudesta!

Butchers Lab teki todella hyvää työtä kilpailun eteen ja kaikki lajit olivat mielenkiintoisia ja innostavia, mutta kuitenkin haastavia!

Toivottavasti ensi vuonna uudestaan Lauran kanssa näihin kisoihin ja silloin lähdetään hakemaan ehdottomasti pysti kotiin! :)

Kuvat: Risk it Media

bottom of page